ФБР е събрало достатъчно доказателства, за да обвини Хънтър Байдън в

...
ФБР е събрало достатъчно доказателства, за да обвини Хънтър Байдън в
Коментари Харесай

Съд за данъчни престъпления надвисва над сина на Байдън

ФБР е събрало задоволително доказателства, с цел да обвини Хънтър Байдън в данъчни престъпления и подаване на погрешна декларация за закупуване на оръжие, оповестява американският сътрудник на Би Би Си - CBS News.

Синът на президента Джо Байдън е обект на федерално следствие от 2018 година насам.

Решението дали да бъдат повдигнати наказателни обвинявания в този момент е на прокурора на Съединени американски щати в Делауеър.

Адвокатът на Хънтър съобщи, че федералните агенти не са се свързвали с него. Той неведнъж е отричал да е нарушил закона.

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати е отказало коментар.

52-годишният Хънтър Байдън е юрист и лобист, работил в чужбина, в това число в Китай и Украйна.

Според " Вашингтон пост " федералните сътрудници са почнали да го проверяват през 2018 година и в началото са се съсредоточили върху финансите, свързани с бизнеса му в чужбина и консултантските услуги.

С течение на времето следствието почнало да се концентрира върху това дали Хънтър вярно е заявил приходите си и дали е направил погрешни изказвания в документите, употребявани за закупуване на огнестрелно оръжие през 2018 година

В книга, оповестена предходната година, той е признал, че по това време към момента е бил натоварен консуматор на крек кокаин. Но " Вашингтон пост " оповестява, че той е дал отговор с " не " на федерален формуляр, в който се пита дали е " нелегално употребяващ или привързан към марихуана или към депресант, стимулант, наркотично вещество или друго следено вещество ".

Наказателните обвинявания, произлизащи от погрешни данни във формулярите за закупуване на оръжие, остават необичайност и са стотици всяка година.

В изказване, изпратено до CBS, юристът на сина на президента съобщи, че чака Министерството на правораздаването " старателно да проверява и преследва " тези, които са изнесли информация за следствието.

Хънтър Байдън от дълго време е обект на внимание от страна на някогашния президент Доналд Тръмп и неговите политически съдружници, които настояват, че бизнес покупко-продажбите му в чужбина демонстрират корупция.

Макар че по-младият Байдън е признавал за разтревожен живот и предходна " солидна наркозависимост ", както той, по този начин и президентът Байдън са отричали да е взел участие в противозаконна активност.

За първи път той призна, че е знаел за следствието през декември 2020 година В изказване по това време Хънтър Байдън съобщи, че е " убеден, че професионалният и справедлив обзор на тези въпроси ще покаже, че съм се справял с делата си законно и вярно, благодарение на професионални данъчни съветници ".[**sorce_name**]
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР